Pulpe de curcan si chiftelute cu sunca

Pulpe, curcan, chiftelute, sunca
1.
Preincalzeste cuptorul la semnul 5/190°C. Desfa pulpele de curcan dezosate si asaza-le, cu partea acoperita cu piele in jos, intre doua folii adezive. Cu un facalet, bate carnea pana se uniformizeaza ca grosime, apoi scoate folia adeziva.

2. Intinde jumatate din umplutura de ciuperci (pastreaza restul pentru chiftelute) peste carne si ruleaza cat de strans poti, fara ca umplutura sa iasa. Infasoara cu feliile de sunca pulpa umpluta. Leaga strans cu sfoara si strecoara frunzele de salvie pe sub sfoara.

3. Pune fiecare pulpa de curcan pe o folie mare si infasoara strans. Pune-le intr-o tava de copt, apoi da-le la cuptor 45 min. Scoate cu grija folia si da din nou la cuptor pentru inca 15-30 min, pana cand sunca e crocanta, iar carnea e bine patrunsa. Cum verifici asta: infige o scobitoare in mijloc, iar daca zeama care iese este limpede, friptura e gata. Daca nu, mai lasa la cuptor 5-10 min si verifica din nou.

 Umplutura de ceapa cu ciuperci

Caleste putin cepele tocate marunt in unt si 1/2 lingura de ulei. Adauga ciupercile taiate marunt si sotate cam 5 min. Pune amestecul intr-un castron si lasa sa se raceasca putin, apoi adauga frunzele de salvie, tocate.

Chiftelute cu sunca

Imparte umplutura ramasa in 12 portii si modeleaza chiftelute. Taie 12 felii de sunca in jumatate si infasoara-le in jurul fiecarei chiftelute, apoi prinde-le cu cate o ramurica de rozmarin. Pune-le pe o tava de copt unsa si coace-le 20-30 min pana se patrund.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare