Pulpa de miel la cuptor cu verdeata si usturoi

Pulpa de miel la cuptor cu verdeata si usturoi
1. Preincalzeste cuptorul la semnul 3/170°C. Presara carnea cu faina si apoi cu sare si piper. Intr-un vas pe foc, incinge 2 linguri ulei si rumeneste carnea uniform, la temperatura maxima. Micsoreaza flacara si adauga ceapa; prajeste 5 minute, pana cand incepe sa se rumeneasca.

2. Toaca rozmarinul si patrunjelul si combina cu uleiul ramas si cu usturoiul. Unge carnea cu amestecul si adauga vinul si supa. Cand clocoteste, transfera in tava de copt si da la cuptor 3 ore. Unge carnea din cand in cand cu sucul din tava si apoi stropeste cu sirop de rodie. Da din nou la cuptor 15 minute pentru luciu.

3. Transfera friptura pe platoul preincalzit si lasa sa se „odihneasca“ cel putin 30 de minute, la cald. Degreseaza sucul din tava, strecoara-l prin sita pasand ceapa si usturoiul, intr-un vas mic. Incalzeste sosul si serveste-l in sosiera preincalzita. Daca preferi un sos mai legat, atunci amesteca 1 lingurita amidon cu putina apa rece si adauga in sos. Fierbe pana cand se ingroasa.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de oaie