Pulpa de miel la cuptor

6 portii
325 cal/portie
Timp de pregatire: 10 min
Timp de gatire: 1 ora 45 min
Poate fi servita ca fel principal la orice masa festiva

Ingrediente:

  • 1,8 kg pulpa de miel
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita piper negru, zdrobit
  • 8 fire de rozmarin uscat
  • 8 fire de cimbru uscat
  • 150ml vin alb
  • 150 ml supa de oase (sau 1/2 cub concentrat de vita dizolvat in 150ml apa fiarta)
  • 4 linguri peltea de zarzare sau coacaze

Mod de preparare:

1 – Incingeti cuptorul la 220 grd. C. Puneti jumatate din rozmarin si cimbru intr-o tava de friptura, asezati pulpa de miel peste ele, ungeti pulpa cu ulei si presarati piperul, restul de cimbru si rozmarin. Dati la cuptor si coaceti 20 min.

2 – Reduceti temperatura la 180 grd. C si coaceti aprox. 20 min pentru fiecare 500 g carne, ungand din cand in cand carnea cu zeama lasata in tava.

3 – Scoateti pulpa din tava, apoi adaugati vinul si supa. Fierbeti 2 min si adaugati pelteaua. Fierbeti la foc mic 3 min pana se ingroasa sosul. Puneti intr-o sosiera si serviti cu miel, cartofi fierti si salata verde.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de oaie