Pulpă de miel la cuptor

8 porții gata în 5 ore + 15 minute de odihnă, 449 calorii per porție, 20 g grăsimi, 15 g carbohidrați

pulpa de miel la cuptor

Ingrediente necesare preparării pulpei de miel

2 cepe mari, tăiate felii

1 pulpă de miel de circa 2,5 kg – după preferință poți înlocui cu porc

6-8 căței de usturoi, întregi

Câteva crenguțe de cimbru

¾ linguriță semințe de fenicul, zdrobite

1 baton de scorțișoară – opțional

6 cuișoare

2-3 anason stea

10 prune

50 ml oțet de mere

50 g zahăr

Sferturi de lămâie pentru servit – sau murături asortate

Cum prepari pulpa de miel la cuptor

1 Încinge cuptorul la semnul 6/200°C. Așază ceapa și carnea în tavă și dă la cuptor 20 min.

2 Micșorează temperatura cuptorului la semnul ½, 130°C. Adaugă condimentele, mirodeniile, prunele și 300 ml apă. Acoperă cu folie de aluminiu și dă la cuptor 4 ore și 45 min.

3 Lasă friptura să se  odihnească 15 min. Prepară sosul: amestecă sucurile din tavă cu 4 linguri de prune, degresează și adaugă oțetul și zahărul.

4 Fierbe sosul câteva  minute. Stropește cu zeama de lămâie și presară piper negru. Servește cu orez fiert la aburi.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Mancaruri