Pulpa de miel impanata cu usturoi, rozmarin si rosii

La prepararea sosului de vin ai grija sa nu adaugi prea multa sare, deoarece concentratul folosit contine deja sare.

Timp de copt: 1 ora si 50 min.; 340 calorii, 18 g grasimi per portie

Ingrediente pentru 6 portii:

  • 1 pulpa de miel de circa 2,5 kg
  • 2 catei de usturoi, taiati felii
  • 75 g rosii semideshidratate
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 1 lingura ulei de masline

Mod de preparare:

1 Preincalzeste cuptorul la semnul 4/180oC. Inteapa carnea din loc in loc si pune cate 1 felie de usturoi, una de rosie si o crenguta de rozmarin.

2 Asaza pulpa de miel intr-o tava de copt si stropeste-o cu ulei. Presara sare si piper. Da la cuptor timp de 20 de minute pentru fiecare 450 g pentru a obtine friptura in sange; sau timp de 25 de minute pentru fiecare 450 g pentru o frip-tura bine patrunsa. Inainte de a servi, lasa friptura sa se "odihneasca" timp de 30 de minute.

Sos de vin…

Degreseaza sosul ramas in tava si adauga 450 ml vin alb sec. Pune vasul pe foc si fierbe pana cand lichidul se reduce la jumatate. Strecoara si adauga 200 ml concentrat (de vita) si fierbe din nou timp de 5 minute. Amesteca 1 lingura faina cu 1 lingura apa rece si adauga in sos, amestecand incontinuu pana cand sosul se ingroasa.

Serveste in sosiera preincalzita.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de oaie