Pui umplut cu orez în stil mexican

pui umplut cu orez in stil mexican

4 porții gata în 30 de minute, 467 calorii per porție, 11 g grăsimi, 41 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării puiului umplut

3 linguri ardei iute, tocat

pătrunjel proaspăt

25 g spanac, tocat

100 g telemea, sfărâmată

4 buc piept de pui

200 ml supă limpede de pui

1 linguriță ulei de măsline

2 buc ardei gras, tocat

150 g orez basmati

2 lingurițe condiment mexican

2×400 g roșii în suc

Cum prepari puiul umplut cu orez în stil mexican

1 Încinge uleiul la semnul 6/200 C. Mărunțește în blender ardeiul iute, pătrunjelul, spanacul și brânza. Dă la rece până când folosești.

2 Crestează cu cuțitul ascuțit fiecare piept de pui ca să faci un ”buzunar”. Umple cu câte o lingură din pasta obținută și fixează cu scobitoarea. Așază într-un vas adâncit rezistent la cuptor.

3 Toarnă deasupra supa de pui și presară umplutura rămasă. Dă la cuptor 25 minute, până când se pătrunde.

4 Între timp, încinge uleiul într-un vas și prăjește ardeiul 4-5 minute, până când se pătrunde. Adaugă orezul și condimentul și prăjește 2 minute. Stinge cu roșiile în suc, adaugă sosurile din tava cu carne și adu la punctul de fierbere. Micșorează flacăra, acoperă cu capac și lasă să fiarbă înăbușit 12 minute.

5 Îndepărtează scobitorile din pieptul de pui și servește cu orezul presărat cu pătrunjel proaspăt, tocat.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar