Pui rumenit la cuptor

Pui rumenit la cuptor
1. Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200°C. Asaza pe fundul tavii de copt ceapa, coaja de la 1 lamaie si coditele de telina. Asaza puiul deasupra, stropeste cu uleiul si presara cu sare si piper. Stropeste cu zeama de la 1⁄2 lamaie. Da la cuptor 20 de minute si apoi adauga coaja rasa de lamaie, cimbrul si vinul si da din nou la cuptor 50-55 de minute. Verifica daca este patruns: inteapa cu varful unui cutit in partea cea mai groasa si daca zeama este limpede, atunci inseamna ca e gata.

2. Asaza friptura pe un fund din lemn si acopera cu folie. Toarna sucurile din tava intr-un vas mic. Dilueaza faina cu putina apa rece si adauga in vas impreuna cu supa limpede de pui. Amesteca pana cand clocoteste si lasa sa fiarba 5-10 minute, pana cand se ingroasa. Potriveste gustul de sare si serveste sosul din sosiera incalzita, turnat peste carne.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare