Pui rumenit la cuptor

Pui rumenit la cuptor
1. Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200°C. Asaza pe fundul tavii de copt ceapa, coaja de la 1 lamaie si coditele de telina. Asaza puiul deasupra, stropeste cu uleiul si presara cu sare si piper. Stropeste cu zeama de la 1⁄2 lamaie. Da la cuptor 20 de minute si apoi adauga coaja rasa de lamaie, cimbrul si vinul si da din nou la cuptor 50-55 de minute. Verifica daca este patruns: inteapa cu varful unui cutit in partea cea mai groasa si daca zeama este limpede, atunci inseamna ca e gata.

2. Asaza friptura pe un fund din lemn si acopera cu folie. Toarna sucurile din tava intr-un vas mic. Dilueaza faina cu putina apa rece si adauga in vas impreuna cu supa limpede de pui. Amesteca pana cand clocoteste si lasa sa fiarba 5-10 minute, pana cand se ingroasa. Potriveste gustul de sare si serveste sosul din sosiera incalzita, turnat peste carne.

Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare