Pui rumenit cu sos pesto de casa

277 calorii per portie; 11 g grasimi; 1,5 g grasimi saturate; cost: aprox. 11 lei

Ingrediente pentru 4 persoane:

Ai nevoie de

  • 1 pui de circa 1 kg
  • 3 linguri sos pesto proaspat, de casa
  • 1 lamaie, taiata sferturi
  • 1 foaie de dafin
  • 1 capatana de usturoi (taie cateii de usturoi pe jumatate)
  • 300 g rosii-cireasa

Mod de preparare:

1 Incinge cuptorul la semnul 6/200°C. Apoi sterge puiul cu hartie absorbanta atat in interior, cat si in exterior. Desprinde cu atentie pielita de pe piept, introducand degetele prin dreptul gatului, si unge carnea cu sosul, pe sub pielita, atat cat este posibil. Dupa aceea, umple cavitatea cu sferturile de lamaie, foaia de dafin si usturoiul. Leaga picioarele cu ata. Presara sare si piper proaspat macinat si asaza puiul intr-o tava de friptura.

2 Da tava la cuptor timp de 1 ora. Cu 10 minute inainte ca friptura sa fie gata, adauga rosiile in tava. Verifica daca friptura e patrunsa: inteapa copanul in partea cea mai groasa, iar daca zeama e limpede, inseamna ca friptura e gata; daca zeama e roz, friptura inca nu s-a patruns si trebuie sa dai tava din nou la cuptor cel putin 15 minute.

Sos pesto cu rucola

Datorita plantei aromatice pe care o contine, sosul are un gust piperat si ceva mai picant decat sosul pesto cu busuioc.

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 50 g nuci de pin (poti inlocui cu seminte de floarea-soarelui)
  • 3 linguri parmezan proaspat razuit
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 3 linguri ulei de masline
  • 100 g frunze de Rucola – o poti inlocui cu busuioc sau papadie.

Mod de preparare:

Marunteste (impreuna) frunzele de rucola, nucile de pin si usturoiul pana cand obtii o pasta (cel mai bine reusesti cu ajutorul unui blender). Adauga parmezanul, uleiul de masline si un praf de sare. Daca nu intrebuintezi sosul in aceeasi zi in care l-ai preparat, transfera-l intr-un borcan si toar-na deasupra ulei de masline – se va mentine proaspat. Acopera etanș vasul, cu un capac. Astfel ambalat, il poti pastra la frigider chiar si timp de o luna.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare