Pui rumenit cu sos pesto

Charlie Richards Photography Limited

Cu sosul pesto ungi carnea pe sub piele pentru a face friptura suculentă şi fragedă.

• Gata într-o oră • 272 calorii per porţie • 5 g grăsimi

1 pui mare

2 linguri pesto

1 codiţa de ţelină, tăiată bucăţi

1 bulb de fenicul, tăiat sferturi

250 ml vin alb sec

Coaja rasă de la 1 lămâie, plus zeama de la 1⁄2

1 Încinge cuptorul la semnul 6/200°C. Desprinde cu ajutorul degetelor pielea de pe carne şi strecoară sosul pesto între carne şi pieliţă. Unge uniform carnea şi apoi aşază puiul în tava de copt, împreuna cu legumele, vinul şi 175 ml apă.

Presară sare şi piper şi dă la cuptor acoperit cu folie de aluminiu 1 oră, apoi îndepartează folia şi ţine la cuptor până când se rumeneşte. Înţeapă copanul în partea cea mai groasă şi dacă zeama e limpede, înseamnă că e pătruns.

2 Serveşte friptura cu legumele rumenite şi cu sosul din tavă. Dacă preferi un sos consitent, fierbe sucurile din tavă cu 15 g unt şi 1 linguriţă de făină integrală.

Cum să TAI FRIPTURA DE PUI…

Charlie Richards Photography Limited

1. Cu ajutorul unui cuţit ascuţit şi fixând puiul cu o furculiţă mare, taie copanele şi desprinde-le de corp.

Charlie Richards Photography Limited

2. Taie apoi fiecare bucată de piept de o parte şi de alta a iadeşului. Apoi taie fiecare bucată de piept în felii şi serveşte.

Vezi şi Fleică de porc umplută

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare