Pui rumenit, cu fenicul si costita

600 calorii, 32 g grasimi per portie
Timp de gatit: 50 min

Ingrediente pentru fenicul:

  • 2 bulbi de fenicul, taiati pe lungime
  • 4 rosii, taiate in doua (chiar si din conserva)
  • 2 linguri ulei de masline (de cea mai buna calitate)

Ingrediente pentru pui :

  • 4 puisori (de marimea unui grepfrut)
  • 2 linguri tarhon, tocat
  • 4 felii de costita

Mod de preparare:

1 Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200 grade C. Asaza feniculul si rosiile intr-o tava de friptura si stropeste cu ulei de masline. Da la cuptor 15 minute si apoi asaza puisorii deasupra.
Presara tarhonul si acopera pieptul cu costita. Presara sare si piper negru, proaspat macinat, si da din nou la cuptor timp de 30 minute.
Amesteca apoi 100 ml suc de portocale, sucul de lamaie si o lingura de otet alb si pune amestecul in tava in ultimele 5 minute. Dupa ce puisorii s-au rumenit, cresteaza un copan pentru a verifica daca sunt patrunsi: daca sucul este limpede, inseamna ca sunt facuti.
2 Serveste puisorii intregi, pe un pat de fenicul si rosii rumenite, si stropeste cu sosul din tava, pe care il torni din sosiera.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare