Pui picant la gratar

Perfect pentru a fi mancat cu mana, inmuiat in sos picant sau in orice alt sos, dupa cum preferi.
Gata in: 30 min., plus timp de marinat 3 ore; 260 calorii per portie; 13 g grasimi

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 1 pui mic, condimentat
  • 2 linguri ulei
  • 1-2 lamai, taiate sferturi
  • sos dulce de ardei iute

Mod de preparare:

1 Taie puiul in 12 portii si asaza-le intr-un bol larg. Adauga condimentele si uleiul si unge bine toate bucatile. Lasa la marinat timp de 2 ore, la frigider, dar adu la temperatura camerei cu 1 ora inainte de a le gati.
2 Frige bucatile timp de 15-20 de minute pe gratarul preincins, intorcand dupa 10 minute; lasa pana ce carnea se patrunde si daca intepi in partea cea mai groasa, zeama care se scurge este limpede. Stropeste cu zeama de lamaie.

Sugestie avantaje
Pentru amestecul de condimente, pune intr-un vas mic, neaderent: 2 lingurite de piper negru, alb si rosu, 1 lingurita seminte de fenicul, 1/2 lingurita boabe de coriandru, 1/2 lingurita seminte de chimen. Incalzeste la foc potrivit timp de 1-2 minute amestecand incontinuu, pana cand boabele incep sa pocneasca si aromele sa se simta. Da deoparte si lasa sa se raceasca. Macina condimentele intr-o rasnita sau piseaza-le intr-un mojar, pana cand obtii un praf nu prea fin. Apoi adauga 1/2 lingurita cimbru uscat si maruntit, 2 catei de usturoi zdrobiti, 2 lingurite ghimbir razuit, 1 lingura mustar si 1 lingurita sare.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare