Pui marinat la grătar cu sos de iaurt

pui marinat la gratar cu sos de iaurt

6 porții gata în 1 oră + timp de marinat, 308 calorii per porție, 21 g grăsimi, 9 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării puiului la grătar

500 g copane de pui dezosate, fără pieliță

Pentru marinată

2 lingurițe pastă de usturoi

2 lingurițe pastă de ghimbir

1 linguriță garam masala

150 g iaurt natur

Pentru sos

1 lingura ulei de floarea-soarelui

1 ceapă mare, tocată

2 lingurițe pastă de usturoi

2 lingurițe pastă de ghimbir

1 linguriță garam masala

¼ linguriță șofran

1 linguriță boia

1 baton scorțișoară

500 g suc de roșii gros

150 ml supă limpede de pui, fierbinte

75 g unt, topit

50 g unt de arahide

Zeama de la 1 lamâie

O mână pătrunjel proaspăt

Cum prepari puiul marinat

1 Într-o pungă de plastic pune carnea și ingredientele pentru marinat și lasă să stea 1 oră sau peste noapte.

2 Pentru a prepara sosul, încinge uleiul și sotează ceapa la foc mic 15 minute. Adaugă usturoiul, ghimbirul și condimentele, continuă sa ții pe foc 1 minut. Stinge cu supa și sucul de roșii și lasă să fiarbă la foc mic 20 minute.

3 Încinge grătarul la temperatura potrivită. Dă carnea la grill 10 -15 minute, întorcând până când se pătrunde. După 10 minute taie felii.

4 Îndepărtează scorțișoara și pasează sosul; adaugă untul, untul de arahide și carnea, sare, piper, zeama de lămâie și ornează cu pătrunjel proaspăt.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar