Pui lipicios cu lămâie, așa cum îl prepară Gordon Ramsay

O simfonie de gusturi în farfurie, așa poate fi descris puiul lipicios cu lămâie preparat de Gordon Ramsay. Trebuie să-l încerci și tu!

pui-lipicios-lamaie

* 4-6 porții * timp de preparare 15 minute * timp de coacere 30 de minute

INGREDIENTE

8-10 ciocănele de pui

4 linguri ulei de măsline

2 linguri de sos de soia

3-4 linguri de miere

1 căpățână de usturoi

1 lămâie

1/3 ceașcă de apă

1 lingură cimbru

¼ ceașcă pătrunjel proaspăt

Sare și piper după gust

MOD DE PREPARARE

1. Toarnă uleiul într-o tigaie mare de fontă și las-o la încălzit, pe foc mediu. Asezonează puiul cu sare și piper și pune-l în tigaie. Lasă-l la câte 5-6 minute pe fiecare parte.

2. Adaugă usturoiul, fiecare cățel tăiat în jumătăți. Adaugă sosul de soia și mierea și amestecă bine ca toate bucățile de pui să ajungă în sos. Mai ține tigaia pe foc încă 5 minute.

3. Adaugă în tigaie apa și lămâia tăiată felii subțiri, peste pui. Pune capacul tigăii și lasă-l la copt 10-15 minute.

4. Asezonează mâncarea cu cimbru și pătrunjel și mai lasă la foc până ce puiul s-a copt în întregime (și carnea nu mai este roz pe dinăuntru).

Poftă bună!

Foto pui cu lămâie Shutterstock

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar