Pui la cuptor cu chorizo și dovleac

pui la cuptor cu chorizo si dovleac

6 porții gata în circa 2 ore, 374 calorii per porție, 11 g grăsimi, 17 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării puiului la cuptor

1 dovleac de plăcintă curățat de coajă, tăiat bucăți

2 cepe roșii, tăiate sferturi

6 căței de usturoi, necurățați

2 linguri ulei de măsline

1 pui de circa 1,75 kg

5 felii chorizo

Câteva crenguțe de cimbru

6 roșii, tăiate sferturi

Cum prepari puiul la cuptor cu chorizo si dovleac

1 Încinge cuptorul la semnul 6/200˚C. Așază legumele în tava de copt și stropește cu 1 lingură ulei.

2 Așază puiul deasupra legumelor și pune deasupra chorizo; stropește cu uleiul rămas. Pune cimbrul în cavitatea puiului și printre legume. Dă la cuptor 1 oră.

3 Scoate puiul din tavă și adaugă roșiile în tavă. Așază din nou puiul deasupra legumelor și unge-l cu sucurile din tavă. Dă din nou la cuptor 30-40 minute, până când carnea se pătrunde complet.

4 Lasă puiul să stea deoparte 10 minute înainte de a-l porționa. Dă legumele din nou la cuptor 10 minute. Porționează friptura și servește cu legumele și cartofii fierți.

Adaptează rețeta și folosește legume de sezon, e la fel de bună în orice variantă.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar