Pui in stil marocan, cu sofran

Timp de pregatire: 5 min.
Timp de gatit: 45 min., 430 calorii, 22 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 500 g carne de pui, dezosata si portionata
  • 400 ml concentrat de pasare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 cepe, taiate julien
  • cateva fire de sofran
  • 2 lingurite boia
  • cateva fire de sofran
  • 2 batoane de scortisoara
  • sucul si coaja de la 2 portocale
  • 100 g stafide
  • 2 lingurite ghimbir macinat

Mod de preparare:

1 Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grade C. Incingeti uleiul intr-o cratita din fonta, acoperiti-o cu un capac si caliti ceapa si condimentele la foc mic timp de 10 minute. Scoateti ceapa din vas, dati-o deoparte si in acelasi vas prajiti carnea de pui pana se rumeneste complet.

2 Adaugati ceapa si condimentele, concentratul, sucul si coaja de portocala. Dati vasul la cuptor, neacoperit, timp de 35 minute, pana cand carnea se patrunde. In ultimele 15 minute adaugati stafidele si migdalele. Serviti cu garnitura de cuscus, presarat cu seminte de dovleac si menta proaspata, tocata.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor