Pui in sos de vin

850 calorii/portie
Preparare: 25 min
Timp de gatit: 55 min

Ingrediente pentru 4 portii :

  • 4 copane de pui
  • 25g faina
  • 1 lingurita condimente pentru pui
  • 4 linguri de ulei
  • 2 cepe mici, taiate in sferturi
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 2 fire de praz, taiate rondele
  • 450 ml vin alb sec
  • 1 foaie de dafin

Pentru chifle

  • 8 felii de costita afumata slaba, curatata de sorici
  • 225g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 50g unt sau margarina
  • 1 lingura boabe de mustar
  • 125 ml lapte

Mod de preparare:

  1. Preincalziti cuptorul la semnul 3 sau 170 grade C. Dati bucatile de pui prin faina amestecata cu condimente. Incingeti uleiul intr-o tigaie si frigeti puiul pina s-a rumenit pe toate partile. Scoateti din tigaie.
  2. Adaugati in tigaie cepele, usturoiul si prazul si caliti 3 min pina s-au inmuiat. Puneti din nou puiul in tigaie.
  3. Bateti vinul si resturile de faina cu condimente pina obtineti o pasta subtire, omogena si turnati peste pui. Adaugati foaia de dafin, acoperiti si fierbeti la foc mic, 10 min. Mutati intr-o caserola.
  4. Frigeti costita afumata pe gratar sau tigaie, pina devine crocanta. Raciti si farimitati.
  5. Cerneti intr-un castron faina si praful de copt. Frecati-le cu untul. Adaugati, amestecind, mustarul, laptele si costita afumata farimitata, astfel incit sa obtineti un aluat moale. Framintati 2-3 min.
    Intindeti aluatul pe o suprafata presarata usor cu faina, astfel incit sa obtineti o foaie groasa de 2 cm. Decupati forme rotunde cu diametrul de 6,5 cm.
  6. Aranjati chiflele in caserola, deasupra puiului, ungeti cu lapte si coaceti 45 min.
    Serviti cu fasole boabe.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare