Pui in sos de vin

850 calorii/portie
Preparare: 25 min
Timp de gatit: 55 min

Ingrediente pentru 4 portii :

  • 4 copane de pui
  • 25g faina
  • 1 lingurita condimente pentru pui
  • 4 linguri de ulei
  • 2 cepe mici, taiate in sferturi
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 2 fire de praz, taiate rondele
  • 450 ml vin alb sec
  • 1 foaie de dafin

Pentru chifle

  • 8 felii de costita afumata slaba, curatata de sorici
  • 225g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 50g unt sau margarina
  • 1 lingura boabe de mustar
  • 125 ml lapte

Mod de preparare:

  1. Preincalziti cuptorul la semnul 3 sau 170 grade C. Dati bucatile de pui prin faina amestecata cu condimente. Incingeti uleiul intr-o tigaie si frigeti puiul pina s-a rumenit pe toate partile. Scoateti din tigaie.
  2. Adaugati in tigaie cepele, usturoiul si prazul si caliti 3 min pina s-au inmuiat. Puneti din nou puiul in tigaie.
  3. Bateti vinul si resturile de faina cu condimente pina obtineti o pasta subtire, omogena si turnati peste pui. Adaugati foaia de dafin, acoperiti si fierbeti la foc mic, 10 min. Mutati intr-o caserola.
  4. Frigeti costita afumata pe gratar sau tigaie, pina devine crocanta. Raciti si farimitati.
  5. Cerneti intr-un castron faina si praful de copt. Frecati-le cu untul. Adaugati, amestecind, mustarul, laptele si costita afumata farimitata, astfel incit sa obtineti un aluat moale. Framintati 2-3 min.
    Intindeti aluatul pe o suprafata presarata usor cu faina, astfel incit sa obtineti o foaie groasa de 2 cm. Decupati forme rotunde cu diametrul de 6,5 cm.
  6. Aranjati chiflele in caserola, deasupra puiului, ungeti cu lapte si coaceti 45 min.
    Serviti cu fasole boabe.

Pofta buna!

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare