Pui in crusta de mirodenii

PASUL 1. Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200˚ C. Amesteca untul cu usturoiul zdrobit si patrunjelul, asezoneaza cu sare si piper. Pune amestecul intr-o folie adeziva, apoi ruleaza modeland astfel incat sa rezulte forma unui salam subtire. Da la frigider sa se intareasca.

PASUL 2. Cu un cutit cu lama subtire, cresteaza fiecare bucata de piept de pui, astfel incat sa poti umple crestatura respectiva. Taie felii „salamul“ de unt cu mirodenii si pune cate una-doua felii in fiecare crestatura. Da bucatile de pui prin faina.

PASUL 3. Amesteca pesmetul cu boiaua de ardei si cu cimbrul uscat, asezoneaza cu sare si piper. Trece fiecare bucata de pui mai intai prin oul batut, apoi prin pesmetul cu mirodenii, fara sa indepartezi felia de unt din crestatura.

PASUL 4. Incinge bine uleiul si prajeste carnea de pui timp de trei minute pe fiecare parte. Apoi pune-le intr-o tava de copt si coace la cuptor cam 20 minute. Serveste cu salata verde sau cu legume coapte.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare