Pui cu vin alb

O varianta a clasicului "cocos cu vin rosu" – mai usoara, dar plina de savoare.

4 portii
Timp de gatit: 40 min.
410 calorii, 18 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 25 g unt
  • 1 pui, taiat bucati
  • 200 g costita afumata, taiata cuburi
  • 10 cepe mici, curatate de coaja
  • 200 g ciuperci
  • 2 catei de usturoi, taiati
  • 1 lingura faina
  • 300 ml vin alb sec
  • 500 ml concentrat de pui
  • 3 ramurele cimbru proaspat

Mod de preparare:

  1. Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grade C. Topiti untul si prajiti carnea cu partea acoperita de pielita in jos, timp de 15 minute.
    Presarati sare si piper negru, proaspat macinat. Intoarceti fiecare bucata de carne si continuati sa rumeniti timp de 2 minute.
  2. Scoateti carnea din vas si puneti-o deoparte. Scurgeti grasimea din vas si puneti vasul din nou pe foc, adaugati costita si ceapa si caliti-le timp de 5 minute.
    Adaugati ciupercile, usturoiul si faina si continuati sa caliti alte 2 minute.
  3. Adaugati vinul, concentratul de pui si cimbrul si amestecati. Acoperiti vasul cu capac si dati la cuptor timp de 30 minute.

Sugestie Avantaje
Puteti folosi ciuperci de padure (porcan, manatarci), care sunt mult mai gustoase si mai aromate decat cele de cultura.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor