Pui cu crustă crocantă și sos

pui cu crusta crocanta si sos

Rezultă 25 bucăți, gata în 25 minute

Ce ingrediente folosești la prepararea puiului cu crusta crocanta si sos

– 250 g fileuri de pui

– 2 linguri făină integrală

– 1 linguriță boia dulce

– 1 ou bătut

– 150 g fulgi de porumb zdrobiți

– 2 linguri ulei de floarea-soarelui

Pentru sosul de înmuiat

– 50 ml smântână

– 50 g cremă de brânză de vaci

– 1 fir ceapă verde tocată mărunt

Pentru servit

Salată verde, piure de cartofi, fasole albă sau orice alte legume – după preferință

Cum prepari puiul cu crusta

1 Taie carnea bucăți egale de mărimea degetului mare. Combină făina și boiaua și întinde-o pe suprafața de lucru. Bate oul cu o lingură de apă: întinde fulgii de porumb pe platou separat.

2 Dă carnea prin făină, apoi prin ou și la sfârșit prin fulgi de porumb. Lasă să stea deoparte la rece, acoperit, 30 minute.

3 Încinge cuptorul la semnul 6/200°C. Încinge uleiul într-un vas pe foc și prăjește carnea 3-4 minute pe fiecare parte, până când se rumenește uniform. Așază carnea în tava de copt tapetată cu hârtie de copt și dă la cuptor 5 minute.

4 Între timp, fierbe sau încălzește legumele. Combină smântâna, brânza de vaci și ceapa verde și servește cu legumele și carnea rumenită.

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar