Pui cu crustă crocantă și sos

pui cu crusta crocanta si sos

Rezultă 25 bucăți, gata în 25 minute

Ce ingrediente folosești la prepararea puiului cu crusta crocanta si sos

– 250 g fileuri de pui

– 2 linguri făină integrală

– 1 linguriță boia dulce

– 1 ou bătut

– 150 g fulgi de porumb zdrobiți

– 2 linguri ulei de floarea-soarelui

Pentru sosul de înmuiat

– 50 ml smântână

– 50 g cremă de brânză de vaci

– 1 fir ceapă verde tocată mărunt

Pentru servit

Salată verde, piure de cartofi, fasole albă sau orice alte legume – după preferință

Cum prepari puiul cu crusta

1 Taie carnea bucăți egale de mărimea degetului mare. Combină făina și boiaua și întinde-o pe suprafața de lucru. Bate oul cu o lingură de apă: întinde fulgii de porumb pe platou separat.

2 Dă carnea prin făină, apoi prin ou și la sfârșit prin fulgi de porumb. Lasă să stea deoparte la rece, acoperit, 30 minute.

3 Încinge cuptorul la semnul 6/200°C. Încinge uleiul într-un vas pe foc și prăjește carnea 3-4 minute pe fiecare parte, până când se rumenește uniform. Așază carnea în tava de copt tapetată cu hârtie de copt și dă la cuptor 5 minute.

4 Între timp, fierbe sau încălzește legumele. Combină smântâna, brânza de vaci și ceapa verde și servește cu legumele și carnea rumenită.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar