Pui cu chimen-dulce gatit in hartie, cu morcovi Vichy

Pui, chimen-dulce, morcovi Vichy

Dupa ce fierbeti cartofii noi, taiati-i in sferturi si asezonati-i cu scortisoara, piper negru, sare, chimion si ghimbir.
Asezati fiecare copan pe o foaie de hartie rezistenta la grasimi, presarati piper negru, sare si foarte putin chimion pentru aroma si puneti un pic de chimen-dulce peste fiecare dintre ele.
Puneti si cartofii pregatiti impreuna cu copanele, infasurati-le in hartie si asezati-le pe o tava de cuptor.
Gatiti in cuptor, mai intai timp de 20 de minute la 250°C, apoi timp de 55-60 de minute la 180°C.
Dupa ce scoateti copanele din hartie, le puteti servi cu morcovi Vichy.

Prepararea morcovilor Vichy:
Spalati morcovii, curatati-i, taiati-i felii si puneti-i intr-o cratita. Adaugati ulei de masline, sare, zahar si apa astfel incat sa nu acopere morcovii cu mai mult de 2 cm.
Dati-i in clocot, apoi fierbeti-i la foc iute aproximativ 45 de minute, pana cand din lichid nu mai ramane decat o pelicula untoasa groasa.
Agitati morcovii pentru a distribui pelicula uniform.
Rasturnati pe un platou cald. Garnisiti cu patrunjel tocat.

Sfaturi practice:
Nu preincalziti cuptorul. Veti obtine rezultate mai bune daca incalziti cuptorul treptat.

Reteta oferita de Beko si www.gatesti-ingenios.ro

.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare