Pui cu chiftele de cartofi si sos balsamic

Excelent pentru un pranz copios sau o cina cu prietenii, servita cu un pahar de vin alb, rece ca gheata!
Timp de pregatire: 5 min.
Timp de gatit: 15 min.
400 calorii, 21 g grasimi per portie

Ingrediente pentru 4 portii :

  • 1 lingura rozmarin, tocat
  • 500 g cartofi, curatati de coaja, dati pe razatoarea mare
  • 1 galbenus
  • un praf de sare si piper
  • ulei pentru prajit
  • 4 bucati piept de pui, curatate de pielite
  • 1 lingura ulei de masline
  • 25 g unt
  • 4 linguri otet balsamic
  • 4 catei de usturoi, taiati felii

Mod de preparare:

  1. Amestecati cartofii cu rozmarinul, galbenusul, sarea si piperul. Incingeti ulei intr-un vas si prajiti, pe ambele parti, cate o cantitate din compozitie (cat cuprinde lingura).
  2. Striviti pieptul de pui cu ajutorul sucitorului, pentru a-l aplatiza. Incingeti uleiul amestecat cu untul si adaugati carnea. Presarati un praf de sare si piper.
  3. Prajiti carnea pe o parte, la foc potrivit timp de 5 minute, apoi intoarceti bucatile pe cealalta parte si continuati prajirea inca 2 minute. Adaugati otetul si usturoiul si mai tineti pe foc inca 3 minute. Serviti puiul cu galetele (chiftelele) de cartofi si cu salata verde.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare