Pui cu ceapa caramelizata

Pui cu ceapa caramelizata

Timp de pregatire: 15 min.

Timp de gatit: 45-50 min.

Ingrediente pentru 4 portii :

  • 2 linguri ulei de masline
  • 8 pulpe de pui, curatate de pielita
  • 8 cepe mici, taiate in doua
  • 500ml vin alb, sec
  • 3 linguri mustar
  • 150ml smantana
  • 3 linguri patrunjel, tocat

Mod de preparare:

  1. Incingeti uleiul si prajiti carnea timp de 3 minute, pana se rumeneste usor. Scoateti carnea din tigaie cu ajutorul unei spumiere. Adaugati ceapa, acoperiti tigaia si inabusiti timp de 10 minute, la foc mic, miscand tigaia din cand in cand.

    Adaugati carnea impreuna cu vinul, potriviti de sare si piper si aduceti la punctul de fierbere. Micsorati flacara si inabusiti timp de 10-15 minute, pana cand lichidul se reduce la jumatate iar carnea se patrunde.
  2. Adaugati mustarul si smantana, tineti pe foc inca 2 minute si apoi presarati patrunjelul.
  3. Serviti cu rosii coapte cu usturoi (vezi reteta la aperitive) si cartofi gratinati.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare