Pui cu cartofi si lamaie

4 portii
Timp de pregatit: 10 min.
Timp de gatit: 1 ora si 5 min.
450 calorii, 11 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi, curatati de coaja si taiati cuburi de circa 3 cm
  • 3 linguri ulei de masline
  • 8 catei de usturoi, zdrobiti
  • 3 fire de rozmarin
  • 4 copane de pui
  • ½ lamaie, taiata felii

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200 grade C. Intr-un vas cu apa rece, pune cartofii si asaza vasul pe foc. Lasa sa fiarba la foc mic 5 minute din momentul in care apa da in clocot. Scurge de apa si pune cartofii intr-o tava larga. Adauga uleiul, usturoiul si presara rozmarinul. Amesteca, pentru a se unge uniform, si presara sare si piper negru proaspat macinat.

Asaza copanele peste cartofi. Stoarce feliile de lamaie peste carne si cartofi si apoi lasa-le in tava. Da tava la cuptor timp de 1ora, pana ce cartofii se rumenesc si carnea se patrunde complet.

Pont 1: Alege cartofi cu coaja alba – acestia se vor mentine pufosi in interior, iar la exterior se vor rumeni si vor deveni crocanti.

Pont 2: Serveste-l cu garnitura de salata verde si paine proaspata, crocanta.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare