Pui cu arpagic si ciuperci

Gata in 1 ora si 25 min.; 530 calorii per portie; 40 g grasimi; 20 g grasimi saturate; cost aprox.: 30 lei

Ingrediente pentru 8 persoane:

Ai nevoie de

  • un pui curatat si impartit in 8 bucati
  • 500 g rosii tocate marunt
  • 250 g ciuperci spalate si fara codita
  • 200 g ceapa mica
  • O lingura patrunjel verde
  • O lingurita busuioc
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 200 ml vin alb sec
  • 200 ml supa de gaina (la plic)
  • sare, piper

Mod de preparare:

Sareaza si pipereaza bucatile de pui. Incinge uleiul, pune bucatile de carne si lasa-le sa se rumeneasca pe ambele parti cam 10 minute. Amesteca rosiile tocate cu vinul alb si supa de gaina, apoi adauga usturoiul. Fierbe amestecul cam 40 de minute.

Topeste o lingura de unt, adauga ciupercile si ceapa si lasa pe foc 10 minute, amestecand mereu. Adauga zeama de lamaie, sarea si piperul. Pune bucatile de carne impreuna cu sosul obtinut, mai lasa pe foc 10 minute, apoi presara busuiocul si patrunjelul. Se serveste cald.

Acest preparat cremos se potriveste perfect cu un vin alb, sec, cum este Riesling Italian DOC Recas 2001.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare