Pui condimentat

4 portii
Timp de preparare: 5 min., plus timp de marinat
Timp de gatit: 15 min.
191calorii, 2 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 3 linguri sos de chilli dulce
  • 2 catei usturoi, zdrobiti
  • 2 lingurite chimen, usor zdrobit
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 legatura ceapa verde, tocata marunt
  • 4 bucati piept de pui, dezosat si fara pielite

Mod de preparare:

Intr-un bol din portelan, amesteca sosul de chilli, chimenul, usturoiul, zeama de lamaie si jumatate din cantitatea de ceapa. Cresteaza pieptul de pui pe diagonala si adauga-l in bol. Combina bine, pentru a se unge uniform. Daca ai suficient timp la dispozitie, da vasul la rece timp de 30 minute, pentru a se marina.

Preincalzeste gratarul la o temperatura potrivita si frige carnea timp de 15 minute, pana cand se patrunde si se rumeneste uniform, avand grija sa intorci din cand in cand bucatile si pe cealalta parte. Serveste carnea cu restul de ceapa presarata deasupra, cu garnitura de cuscus fierbinte, legume fierte la aburi si sos de iaurt. Ca sa prepari sosul de iaurt, zdrobeste cativa catei, amesteca in 200 ml iaurt natural si adauga 1lingurita zeama de lamaie si 2 castraveciori tocati marunt.

Pont: Sosul dulce de chilli adauga o savoare cu totul speciala carnii de pui, pestelui si cartofilor noi. Intrucat nu este un sos foarte picant, poti sa folosesti o cantitate mai mare.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare