Pudding de ciocolată irezistibil

Poți prepara acest pudding de ciocolată cu doua zile înainte – ai grija sa nu fie devorat înainte de a-l servi oficial!

pudding-ciocolata

foto IPC Media Essentials / Revista Avantaje

• 8 porții • Gata în 1 ora + 4 ore timp de închegat • 534 calorii per porție • 35 g grasimi

INGREDIENTE

■ 10 foi gelatina

■ 300 g ciocolata amaruie, rupta

■ 300 ml lapte semi-degresat

■ 2 oua, separate

■ 50 g zahar brun

■ 250 g piure de castane

■ 300 ml frișca lichida

■ 2 linguri zahar tos auriu

■ 50 g fulgi de migdale sau orice fursec subțire, pentru ornat

MOD DE PREPARARE

1 Tapeteaza forma rotunda de blat de tort cu film alimentar. Pune gelatina în apa rece 5 min.

2 ÎncalzeȘte 150 g ciocolata cu laptele pâna când se topește. Combina cu mixerul electric galbenușurile cu zaharul auriu. Combina cu ciocolata topita și pune vasul pe foc, amestecând pâna când crema se îngroașa. Adauga gelatina stoarsa în crema de ciocolata.

3 Combina piureul de castane cu o treime din crema de ciocolata, pâna când se omogenizeaza. Apoi adauga restul de crema și lasa sa se raceasca.

4 Între timp, în boluri separate bate albușurile spuma și 200 ml de frișca. Combina crema de ciocolata racita cu frișca și apoi încorporeaza albușurile. Toarna compoziția în forma și da la rece 5 ore pâna când se întarește.

5 Pentru a prepara crema ganaș, într-un vas mic pe foc pune frișca ramasa și zaharul tos și adu la punctul de fierbere. Adauga ciocolata ramasa și amesteca pâna se omogenizeaza.

6 Desfa tortul din forma, toarna deasupra crema ganaș și acopera marginile și lipește foițele de migdale.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din creme, spume si sufleuri