Pudding clasic servit cu cremă de ou

pudding clasic

8 porții gata în 15 minute + timp de fierbere la aburi

Ingrediente necesare pentru puddingul clasic

Pentru pudding

– 175 g unt

– 4 linguri miere

– 1 lingură melasă neagră

– 175 g zahăr brun

– 3 ouă bătute

– Coaja răzuită de la ½ lămâie

– 175 g făină cu factor de creștere

– ½ linguri lapte de migdale – opțional

Pentru cremă

– 250 ml frișcă de soia

– 250 ml lapte de migdale

– Semințele de la 1 baton vanilie

– 5 gălbenușuri

– 50 g zahăr tos

– 1 linguriță amidon fără gluten

Cum prepari puddingul clasic

1 Unge cu unt un bol de 1 litru și toarnă mierea și melasa.

2 Cu ajutorul telului electric combină untul, zahărul, adaugă ouăle și încorporează-le pe rând, omogen. Adaugă coaja de lămâie, făina și încorporează-le delicat. Diluează compoziția cu laptele.

3 Toarnă compoziția în bol și nivelează suprafața. Acoperă bolul cu hârtie de copt dublă și apoi cu folie de aluminiu. Leagă cu sfoară și așază bolul într-un vas umplut cu apă fierbinte până la jumătate și fierbe 2 ore.

4 Pentru a prepara crema de ou, încălzește laptele, frișca lichidă și vanilia până când ies aburi. Între timp, într-un bol bate gălbenușurile cu 2 linguri
zahăr și amidonul. Toarnă încet laptele peste ouă amestecând continuu. Pune crema la fiert și lasă să fiarbă la foc mic 3-4 minute, până când se îngroașă.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar