Pudding clasic cu smochine şi migdale

Christmas_Pudding_6_R

Gata în 5 ore şi 30 minute • 993 calorii per porţie

• 42 g grăsimi

■ 250 g stafide

■ 250 g smochine deshidratate, tocate

■ 250 g caise deshidratate, tocate

■ Zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie şi 1 portocală

■ 100 ml amaretto

■ 3 ouă

■ 75 g zahăr brun

■ 75 g unt, plus pentru uns

■ 75 g fulgi de migdale, rumenite

■ 50 g făină

■ 75 g pesmet

■ 1 pliculeţ praf de copt

■ 1 linguriţă din fiecare: scorţişoară, cuişoare, ghimbir măcinate

PENTRU SERVIT

■ 150 g unt înmuiat

■ 4 linguri amaretto

■ 4 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie, de la Dr. Oetker

■ Ornamente şi artificii

1 Într-o cutie combină fructele uscate, coaja de citrice şi zeama şi alcoolul. Lasă la înmuiat peste noapte sau 2 zile.

2 Combină ouale, untul şi zahărul şi adaugă fructele, migdalele, făina, praful de copt, pesmetul şi mirodeniile.

Unge cu unt un bol de 1 litru şi toarnă compoziţia. Acoperă cu hârtie de copt şi apoi cu un strat de folie de aluminiu şi leagă cu aţă acest capac pentru a acoperi ermetic. Lasă o toartă din aţă pentru ca să poţi manevra vasul cu uşurinţă.

3 Într-un vas încăpător pune o craticioară cu baza în sus şi aşază vasul cu puddingul deasupra. Toarnă apa fierbinte până la jumatatea vasului.

Acoperă totul cu capac şi lasă să fiarbă 5 ore, având grija să completezi cu apă fierbinte. Serveşte imediat sau lasă să se răcească şi păstrează în frigider maxim 1 săptămână.

4 Combină şi omogenizează untul, amaretto, zahărul pudră cu aroma de vanilie. Păstrează la rece până în momentul servirii. Presară ornamentele, pune deasupra sos de unt şi aprinde artificiile

Dacă e cazul să reîncălzeşti puddingul, atunci încălzeşte-l la aburi 1 oră şi 30 minute, până când scobitoarea înfiptă iese fierbinte.

Vezi şi Cheesecake cu ciocolată

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din torturi