Pudding care-ți amintește de zilele de vară

Vara n-a trecut de mult, însă poți face rețeta asta oricand! Cum faci un pudding de vară:

pudding-vara

• 6 porții • Gata în 20 min + timp de racire peste noapte • 290 calorii per porție • 1 g grasimi

INGREDIENTE

■ 175 g zahar tos

■ 1 kg fructe: amestec de capșune, afine, coacaze, zmeura

■ 10-12 felii de pâine toast alba, fara coaja

MOD DE PREPARARE

1 Într-un vas pe foc pune 6 linguri apa și adauga zaharul. Dizolva, adauga fructele și lasa sa fiarba 7-10 min. Strecoara fara sa presezi ca sa separi sucul.

2 Taie o felie de toast rotund ca sa acoperi baza unui bol de 1,5 l. Înmoaie felia în suc și așaz-o cu partea înmuiata în jos. Pune deoparte 4 felii pentru a acoperi vasul. Taie restul feliilor în 3 fâșii. Înmoaie fiecare fâșie în suc și tapeteaza marginile bolului cu partea înmuiata înspre exterior.

3 Pune fructele în mijloc și preseaza-le. Toarna aproape tot sucul, acopera cu feliile oprite deoparte și taie ceea ce depașește. Unge pâinea cu sucul ramas.

4 Așaza bolul într-un vas adânc pentru a recupera sucul care se va scurge, acopera bolul cu film alimentar, pune deasupra o farfurie și așaza pe ea o conserva grea. Da la rece peste noapte.

5 Pentru a servi, rastoarna pudingul pe platoul de servit, ai grija sa scuturi ca sa se desprinda bine. Servește cu frișca batuta și îndulcita.

Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din creme, spume si sufleuri