Pudding cald cu mere și cremă de vanilie

Puddingul cald cu mere este un desert consistent, iar dacă îl servești cu cremă de vanilie este o splendoare! Cum se face:

pudding-cald-mere-vanilie

• 6 porții • Gata în 50 min • 473 calorii per porții • 21g grasimi

INGREDIENTE

■ 500 g mere, curațate și tocate

■ 200 g afine

■ 125 g zahar tos

■ Zeama și coaja rasa de la 1 portocala

■ ½ lingurița esența de migdale

■ Crema de vanilie pentru servit

Pentru crusta crocantă

■ 175 g faina integrala

■ 60 g migdale macinate

■ 90 g unt racit, taiat cuburi

■ 75 g zahar tos

■ 30 g fulgi de migdale

MOD DE PREPARARE

1 Încinge cuptorul la semnul 6/200°C. Soteaza merele pe foc cu 2 linguri apa, 5 min, pâna încep sa se înmoaie. Ia vasul de pe foc, adauga afinele, zaharul tos, coaja și zeama de portocala, esența de migdale și amesteca.

2 Porționeaza fructele în 6 boluri rezistente la cuptor sau pune într-un vas de 1,7 litri.

3 Pentru crusta crocanta combina faina și untul într-un tocator electric pâna când are aspect de pesmet. Adauga zaharul și fulgii de migdale și combina.

4 Presara compoziția peste fructe și da la cuptor 20-25 min sau 30 min daca e vorba de un singur vas mare, pâna când se rumenește ușor. Servește cu crema de vanilie calda.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar