Profiterol cu gem de rubarba si crema de ou

Profiterol cu gem de rubarba si crema de ou
1. Preincalzeste cuptorul la semnul 7/220°C. Tapeteaza cu hartie de copt 2 tavi. Intr-un vas cu 200 ml apa, topeste untul si cand aproape fierbe ia vasul deoparte si adauga faina si un praf de sare. Amesteca viguros pana la omogenizare si lasa sa se raceasca complet si apoi incorporeaza ouale intregi. 2 Pune compozitia intr-un cornet si pune pe tavi circa 16 gramajoare de aluat de circa 3 cm, lasand spatiu intre ele. Cu degetul inmuiat in apa, niveleaza suprafata si da la cuptor 20-25 de minute.

3. Pentru crema de ou amesteca galbenusurile, laptele, amidonul si vanilia si fierbe la foc mic, amestecand pana cand se ingroasa. Ia vasul de pe foc, acopera cu film si lasa sa se raceasca.

4. Bate 150 ml frisca lichida pana cand se intareste; bate crema de ou si apoi incorporeaza frisca; pune crema in cornet.

5. Da rubarba la microunde cateva minute, pana cand se inmoaie. Zdrobeste cu furculita, scurge lichidul si combina cu gemul.

6. Cresteaza profiterolele si umple-le cu crema; pune deasupra cremei cate o lingurita de rubarba si da la rece pana in momentul servirii.

7. Topeste ciocolata alba si crema ramasa la bain-marie, lasa sa se raceasca 5 minute si apoi stropeste profiterolele.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din prajituri