Profiterol cu cremă și sos de ciocolată

Desertul copilăriei! Când eram mică nu mâncam prea des profiterol, ci doar la ocazii speciale! Acum am învățat să-mi fac singură:

profiterol

foto profiterol via Shutterstock

* 10 porții * timp de preparare 45 de minute

INGREDIENTE

85 g unt, plus 15 g pentru sosul de ciocolata

100 g faina integrala

3 oua mari, batute

600 ml frișca lichida

100 g ciocolata amaruie, rupta bucați

4 linguri lapte

4 linguri zahar pudra

6 linguri lichior crema (Baileys sau orice alta marca)

profiterol-colaj

MOD DE PREPARARE

Încinge cuptorul la semnul 7/220 C. Unge cu grasime 2 tavi de copt. Încalzește untul cu 200 ml apa și adu la punctul de fierbere. Oprește flacara și adauga toata faina și un praf de sare și amesteca viguros. Lasa sa se raceasca complet. Încorporeaza pe rând ouale.

Pune aluatul în cornet și elimina pe cât posibil aerul din interior. Toarna mici gramajoare pe tava la distanța unele de altele. Cu degetul înmuiat în apa netezește suprafața. Da la cuptor 20-25 min, pâna când se rumenesc. Lasa sa se raceasca pe gratar metalic.

Prepara sosul de ciocolata: încalzește 150 ml frișca lichida cu ciocolata, untul și laptele și amesteca pâna la omogenizare. Lasa sa se raceasca. Bate frișca ramasa cu alcoolul și zaharul pudra. Adauga puțin din sosul de ciocolata și amesteca ușor. Umple choux-urile cu crema și toarna deasupra sosul cald de ciocolata.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din creme, spume si sufleuri