Praline cu ciocolată și alune

praline cu ciocolata si alune

24 prăjituri gata în 1 oră + timp de răcire, 365 calorii per porție, 26 g grăsimi, 11 g grăsimi saturate

Ingrediente necesare preparării pralinelor

140 g unt

80 g zahăr tos

200 g făină simplă

25 g cacao

40 g alune prăjite și mărunțite

250 g cremă de ciocolată

2 ouă

50 g migdale măcinate

300 g cremă caramel

100 g frișcă

200 g ciocolată amăruie

ciocolată albă pentru ornat

Cum prepari pralinele cu ciocolată și alune

1 Încinge cuptorul la 4/ 180°C. Amestecă la mixer untul și zahărul până devine cremă. Cerne deasupra făină și cacao, apoi încorporează-le în compoziție împreună cu alunele. Pune compoziția într-o tavă de 22x31cm, unsă cu unt, și nivelează cu o lingura. Înțeapă din loc în loc cu o furculiță și coace 30 min până se întărește.

2 Amestecă la mixer crema de ciocolată, ouăle și migdalele, apoi întinde crema peste blat și nivelează. Coace la cuptor 10 min, apoi scoate și lasă la răcit.

3 Odată răcită, întinde crema caramel și ține la frigider 30 minute, pâna se întărește.

4 Topește la un loc smântâna și ciocolata într-un castron, la bain marie. Întinde crema peste stratul de caramel, apoi decorează cu ciocolată albă (fulgi, năsturei etc). Lasă să se întărească, apoi taie prăjitura în 24 de pătrate.

Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar