Prajiturele festive

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 200 g faina
  • 50 g amidon
  • 75 g zahar pudra
  • Un pachet de zahar vanilat
  • Un praf de sare
  • 50 g crema de martipan
  • 125 g margarina Rama
  • Un ou, un albus de ou
  • 2 linguri de lapte
  • Bombonele decorative
  • Zahar candel
  • Rahat

Mod de preparare:

Se amesteca faina cu amidonul pana se obtine o coca moale. Separat se amesteca zaharul pudra, zaharul vanilat, sarea, martipanul, margarina si albusul de ou. Crema rezultata se lasa la frigider minimum o ora, acoperita cu o folie de aluminiu.

Se incinge cuptorul la 175°C. Se tapeteaza tava cu faina si se pune hartie pentru copt. Dupa ce ai modelat prajiturele din coca (groasa de maximum 4 mm) si ai pus deasupra si crema, asaza-le in tava.

Se adauga deasupra albusul de ou amestecat cu cele doua linguri de lapte, se presara bucatelele de zahar candel si zahar colorat si se baga la cuptor. Se lasa 10-12 minute pana se rumenesc usor. Se decoreaza cu rahat si cu bomboane.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din prajituri