Prajiturele cu mere

348 calorii/prajitura
Preparare: 30-35 min
Timp de copt: 1h 15 min

Ingrediente pentru 12 prajiturele :

  • 125 g unt
  • 350 g zahar pudra
  • 2 oua, batute
  • 225 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 si 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 1 si 1/2 lingurita nucsoara rasa
  • putina sare
  • 700 g mere curatate de coaja si cotor, rase
  • 125 g alune si nuci, taiate marunt

Mod de preparare:

1 – Preincalziti cuptorul la 180 grd C. Ungeti si tapetati o tava de copt, cu dimensiunile de 30x20x5 cm. Frecati untul cu zaharul, pina obtineti un amestec pufos. Adaugati treptat ouale.

2 – Amestecati faina, bicarbonatul, aromele si sarea. Adaugati-le la amestecul de mai sus. Adaugati apoi merele si alunele si amestecati totul pina se omogenizeaza.

3 – Puneti compozitia rezultata in tava pregatita ca mai sus, neteziti si dati la cuptor 35 min, pina cind prajitura este crescuta bine. Infigeti o scobitoare in mijlocul prajiturii; daca iese curata, prajitura e coapta. Pentru a impiedica innegrirea prajiturii la suprafata, acoperiti cu o folie de aluminiu. Lasati sa se raceasca complet.

4 – Scoateti prajitura din tava si asezati-o pe un gratar metalic. Taiati in patrate.
Puteti sa le pastrati la frigider timp de 5 zile, invelite in folie adeziva.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)