Prajiturele cu lamaie si glazura de zahar

pasul 1. Untul se bate spuma, apoi se ada­u­ga zaharul, zaharul vanilat, sofranul, sarea si oua­­le. Se spala o lamaie cu apa calda, apoi se razuieste si se stoarce. Coaja rasa si sucul se toarna peste amestecul de unt cu zahar. Faina se amesteca cu praful de copt, se presara, prin sita, peste amestecul de unt si se incorporeaza usor.

pasul 2. Cuptorul se preincalzeste la semnul 200˚ C. Se unge cu unt o tava de copt si, pentru ca aluatul sa nu curga, se inalta marginea tavii cu folie de aluminiu indoita in doua straturi. Se toarna aluatul in tava si se ne­te­zes­te. Se lasa la copt aproximativ 20 de minute, pe sina din mijloc a cuptorului.

pasul 3. Se stoarce cea de-a doua lamaie. Sucul de la aceasta se amesteca cu zahar pudra si se imprastie pe prajitura inca fierbinte. Se lasa la racit si se taie patratele. Se pune pe platou si se serveste.
 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din prajituri