Prăjiturele cu banane și caramel

prajiturele cu banane si caramel

18 bucăți gata în 40 de minute, 390 calorii per porție 20 g grăsimi

Ingrediente necesare preparării prăjiturelelor

125 g făină, plus un vârf de praf de copt

125g zahăr brun

125 g unt la temperatura camerei

2 ouă

75 g piure de banane

1 linguriță esență de vanilie

Pentru topping

175 g unt, la temperatura camerei

350 g zahăr pudră

380 g cremă caramel

100 g caramele, tăiate cubulețe

40 g felii de banane uscate

Cum prepari prăjiturelele cu banane și caramel

1 Încinge cuptorul la 4/180°C. Tapetează o tavă de brioșe cu forme de hârtie pentru copt.

2 Într-un castron, bate la mixer făina, zahărul, untul, ouăle, bananele și vanilia. Toarnă compoziția în formele de copt și dă la cuptor 20-25 minute.

3 Pentru topping, bate la mixer untul și zahărul pudră, adaugă 150 g cremă caramel și bate din nou la mixer. Toarnă compoziția într-un șpriț de ornat.

4 Odată ce s-a răcit blatul, taie din mijlocul blatului, apoi umple cu sos caramel. Presară cu caramele și felii de banana.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar