Prăjitura ”Raffaello”

Bomboanele cu același nume sunt tare gustoase, dar parcă tot mai bună iese prăjitura Raffaello. Este mai cremoasă, mai gustoasă și chiar mai ieftină. Cum se face:

prajitura-raffaello

foto prăjitură Raffaello via Shutterstock

* iese o tavă medie de prăjitură * timp de preparare 1 h 30 min + timp de așteptare

INGREDIENTE

Primul blat:

200 g făină

1 plic praf de copt

200 g zahăr

1 lingură ulei

100 ml lapte (de vacă sau de cocos)

3 ouă la temperatura camerei

1 esență de migdale

Pentru cremă:

750 ml frișcă lichidă

700 g ciocolată albă

1 plic întăritor de frișcă

1 esență vanilie

Al doilea blat:

5 albușuri la temperatura camerei

200 g zahăr

150 g fulgi de cocos

½ pliculeț praf de copt

Pentru ornat:

Fulgi de cocos

MOD DE PREPARARE

Pentru primul blat:

Separă gălbenușurile de albușuri. Freacă gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr (100 g), cu laptele și cu uleiul. Bate separat albușurile spumă tare cu restul de zahăr, apoi incorporează în compoziția cu gălbenuș toarnă făina amestecată cu praful de copt în ploaie și întinde aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt. Dă tava la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 de grade.

Pentru cremă:

Pune pe foc frișca lichidă până începe să fiarbă, apoi adaugă ciocolata și amestecă până ce aceasta se topește complet. Adaugă esența și lasă la răcit fără să mixezi. O poți da la frigider peste noapte sau la congelator câteva ore (după ce s-a răcit în prealabil la temperatura camerei). Când ești gata de asamblat prăjitura, mixează bine crema, până ce își dublează cantitatea și devine foarte pufoasă.

Pentru al doilea blat:

Bate albușurile spumă cu zahărul, apoi adaugă fulgii de cocos. Adaugă praful de copt și amestecă până ce se omogenizează. Toarnă aluatul în tava medie pentru prăjitură (după ce ai scos celălalt blat), și dă tava la cuptor la 180 de grade, pentru 20-25 de minute.

Asamblarea Prăjiturii Raffaello:

Așază în tavă primul blat și pe deasupra întinde un strat gros de cremă, apoi așază deasupra al doilea blat. Toarnă restul de cremă, întinde-o bine apoi pudrează din plin cu fulgi de cocos. Poftă bună!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar