Prajitura Pavlova cu visine si lichior

Prajitura Pavlova

1. Preincalzeste cuptorul la 1/130°C. Tapeteaza o tava de copt cu hartie pergament. Intr-un castron mare, perfect uscat, bate albusurile cu un mixer pana se intaresc. Incorporeaza treptat zaharul tos pana cand amestecul are aspect sticlos, apoi incorporeaza cu mixerul otetul, malaiul si vanilia.Presara cacao deasupra; amesteca de de doua ori pana capata aspect marmorat.

2. Toarna cu lingura bezeaua in tava de copt si intinde-o bine cu dosul lingurii, cat sa obtii un cerc de aprox. 25 cm. Da la cuptor si coace 1 ora 30 min, apoi inchide focul si lasa sa se raceasca inauntru. Pune pe un platou.

3. Scurge ciresele intr-o sita, deasupra unei cratite. Fierbe siropul pana scade la aprox. 4 linguri, apoi lasa sa se raceasca.

4. In momentul servirii, bate frisca impreuna cu zaharul pudra pana se intareste. Adauga lichiorul amaretto, daca doresti, amesteca bine cu mixerul si da la frigider putin. Toarna apoi cu lingura frisca peste bezea, adauga visinele, stropeste cu putin sirop si presara cu biscuiti amaretti.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din prajituri