Prajitura Pavlova cu fructe de padure

PASUL 1. Preincalzeste cuptorul la semnul 1/140 ˚ C. Tapeteaza tava cu hartie pergament.

PASUL 2. Bate albusurile cu praful de sare, pa-na se intaresc si capata aspect de spuma. Incorporeaza treptat zaharul, cate doua linguri deodata, avand grija ca intreaga cantitate sa se dizolve complet inainte de a o adauga pe urmatoarea. Compozitia va deveni vascoasa si lucioasa (daca rastorni vasul, compozitia nu va curge). Incorporeaza apoi amidonul, otetul si esenta de vanilie.

PASUL 3. Toarna bezeaua in tava, in forma de cerc, cu o adancitura in mijloc (unde vei ase-za frisca si fructele) si avand o forma cat mai neregulata pe margine. Da la cuptor timp de o ora si 15 minute sau pana cand hartia se desprinde cu usurinta. Scoate bezeaua din tava, desprinde hartia si lasa bezeaua sa se raceasca pe un gratar metalic. Bate frisca cu zaharul pudra. Toarna sucul de lamaie peste fructe si amesteca. Pune fris-ca batuta in mijlocul bezelei, asaza fructele deasupra si presara zahar pudra.

VARIANTE DE UMPLUTURI

  • Frisca aromata cu piersici si nectarine. In frisca batuta, adauga doua linguri de apa de trandafiri si foloseste 300 g piersici si nectarine curatate de coaja.
  • Nuci rumenite. Incorporeaza in bezea 40 g nuci, tocate si rumenite in prealabil. Inlocuieste frisca batuta cu 200 ml iaurt, amestecat cu patru linguri crema de lamaie.
  • Nuca de cocos, lamaie si kiwi. In bezea, incorporeaza 50 g fulgi de nuca de cocos. Inlocu-ieste frisca batuta cu un amestec de branza proas-pata de vaci si sucul de la 1/2 lamaie. Deasupra pune felii de kiwi.
Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din prajituri