Prăjitura miliardarului

Un desert delicios, cu ciocolată și caramel din belșug! Iată cum se prepară prăjitura miliardarului:

* 12 porții • Gata în 50 min + plus timp de racire • 682 calorii per porție • 37 g grasimi

prajitura-miliardarului

INGREDIENTE

■ 150 g unt nesarat
■ 250 g zahar tos
■ 225 g faina integrala
■ 175 g unt sarat
■ 200 ml lapte condensat
■ 1 lingurița esența de vanilie
■ 200 g ciocolata amaruie, topita
■ 200 g ciocolata cu lapte, topita
■ 1 baton de cereale cu fagure de miere, zdrobit, pentru ornat
■ O mâna de pastile de ciocolata pentru ornat

MOD DE PREPARARE

1 Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Combina cu telul electric untul nesarat, 75 g zahar tos și faina. Toarna compoziția în tava de copt de 23×33 cm. Niveleaza suprafața prin presare și înțeapa din loc în loc cu furculița. Da la cuptor 30-35 min pâna când capata culoarea unui biscuit. Lasa sa se raceasca în tava.

2 Într-un vas pe foc mic pune untul sarat, zaharul ramas și laptele condensat. Amesteca pâna când zaharul se topește. Adu la punctul de fierbere și lasa sa fiarba la foc mic 10 min, pâna când se caramelizeaza. Adauga esența de vanilie și toarna peste biscuit. Da la rece pentru a se întari.

3 Topește cele doua feluri de ciocolata în boluri separate la microunde. Toarna ciocolata amaruie peste caramel și apoi pe cea cu lapte și amesteca cu scobitoarea. Presara batonul de cereale zdrobit și pastilele de ciocolata și da din nou la rece pentru a se întari. Taie patrate și pastreaza în cutie închisa ermetic, la rece, cel mult trei zile.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar