Prăjitura imposibila cu dovleac

Hai să ne bucurăm din plin de bunătățile pe care ni le aduce toamna. Așa că am ales pentru tine o rețetă delicioasă de prăjitură cu dovleac. Se numește imposibilă pentru că… n-ai crede că se face așa repede și e atât de bună!

prajitura-imposibila-dovleac

foto prăjitură imposibilă cu dovleac via Shutterstock

* 8-12 porții * timp de preparare 30 de minute

INGREDIENTE

100 g făină

450 g piure de dovleac (îl poți face singură, rețeta mai jos)

70 g zahăr

2 ouă

1 esență de vanilie

200 g lapte condensat (neîndulcit)

2 lingurițe scorțișpară

¼ linguriță de praf de copt

¼ linguriță bicarbonat de sodiu

Pentru servit:

Frișcă sau caramel (opțional)

MOD DE PREPARARE

Tapetează o tavă de prăjitură cu hârtie de copt și încălzește cuptorul la 160 de grade Celsius.

  1. Într-un castron mare, amestecă toate ingredientele uscate.
  2. În alt castron, amestecă toate ingredientele umede cu un tel, până se omogenizează. Adaugă ingredientele uscate și bate-le bine până se omogenizează tot aluatul.
  3. Toarnă aluatul în tava pentru prăjitură și dă la cuptor pentru 25 de minute – nu se face testul cu scobitoarea, pentru că interiorul trebuie să rămână un pic umed. În schimb poți testa așa: apasă ușor pe prăjitură: dacă rămâne urma linguriței înăuntru, nu este gata. Dacă se ridică la loc, atunci o poți scoate de la cuptor.
  4. Scoate tava și lasă la răcit în jur de 30 de minute. Servește cu frișcă sau cu caramel– opțional.

Cum faci piureul de dovleac:

Dă pe răzătoare 1 kilogram de dovleac, apoi adaugă 2-3 linguri de unt. Călește-l pe foc până se înmoaie bine, apoi fă-l pastă cu mixerul vertical sau în robotul de bucătărie.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar