Prăjitură Far Breton

O prăjitură savuroasă, cu gust special. Se face cu prune uscate – de aici și numele deosebit, de ”far breton”. Hai să vedem cum se prepară:

prajitura-far-breton

* 4 porții * timp de preparare 50 de minute

INGREDIENTE

un litru lapte

500 g prune uscate

225 g faina

125 g zahar pudra

4 oua

un praf sare

50 ml rom

2 lingurițe unt

MOD DE PREPARARE

  1. Se pun prunele la înmuiat în rom.
  1. Se amesteca într-un vas faina cu sarea si apoi se adauga ouale, unul câte unul, amestecând.
  1. Se pune si zaharul, se amesteca si apoi se toarna laptele.
  1. Dupa omogenizare, se adauga prunele înmuiate în rom.
  1. Se toarna aluatul într-un vas uns cu unt si se da la cuptor pentru 40 de minute.

 

O rețetă Libertatea pentru Femei.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar