Prăjitură în două culori

Mereu mi-a plăcut prăjitura să iasă cremoasă, cu blatul ușor umed, în care simți foarte bine gustul apetisant. Iar pe cea în două culori abia am învățat s-o fac. Iată-i rețeta:

chec-2-culori

foto prăjitura în două culori via Shutterstock

INGREDIENTE

Pentru blatul maro

150 g ciocolată neagră, ruptă în bucăți

50 g unt

50 g zahăr brun

1 ou

40 g făină

Pentru blatul alb

120 g unt

100 g zahăr tos

2 ouă

120 g făină

1 linguriță praf de copt

50 ml lapte

Pentru ornat

Opțional poți orna cu ciocolată topită.

MOD DE PREPARARE

Cu cantitățile acestea de ingrediente poți coace prăjitura în tava de chec, dar dacă le dublezi, poți face fie două checuri, fie o tavă de prăjitură în două culori.

  1. Tapetează tava de prăjitură cu hârtie de copt și încălzește cuptorul la 180 de grade.
  2. Pentru blatul maro trebuie să topești ciocolata și untul pe foc mic, apoi amesteci și zahărul până se topește complet. Toarnă într-un castron unde ai bătut oul cu făina și omogenizează. Toarnă aluatul în tava de prăjitură și dă la cuptor pentru nu mai mult de 15 minute.
  3. Pentru blatul alb trebuie mai întâi să bați untul cu zahăr până prinde o consistență cremoasă. Adaugă ouăle pe rând și bate bine după fiecare. Incorporează și făina cu praful de copt, apoi adaugă și laptele amestecând încontinuu. Toarnă aluatul alb peste cel maro din tavă și dă tava la cuptor la 160 de grade pentru 25-30 de minute.

La final poți face testul scobitorii pentru blatul alb.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar