Prăjitură din aluat fraged cu piersici și zmeură

prajitura din aluat fraged cu piersici si zmeura

16 porții gata în 45 de minute, 162 calorii per porție, 9 g grăsimi, 17 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării prăjiturii

175 g făină

125 g unt, la temperatura camerei, tăiat cuburi

60 g zahăr pudră

300 g zmeură

3 piersici tăiate felii

4 biscuiți cu migdale, zdrobiți

3 linguri fulgi de migdale, rumeniți

Cum prepari prăjitura cu aluat fraged

1 Încinge cuptorul la semnul 7/200 C. Combină la mixer făina, un praf de sare, zahărul pudră și untul, pentru a obține un aluat fraged. Dacă este prea moale, adună-l într-o minge, acoperă cu folie alimentară și dă la rece până se întărește ca să poată fi întins în foaie.

2 Pe suprafața de lucru presărată cu făină întinde aluatul într-o foaie groasă de 5 mm. Tapetează o formă de copt și așază alauatul. Înțeapă din loc în loc și dă la congelator 15 min. Pune deasupra folie de aluminiu și boabe de fasole uscată și dă la cuptor 10-12 min. Îndepărtează boabele și folia și dă din nou la cuptor 3-4 min. Lasă să se răcească.

3 Într-un vas pe foc înmoaie zmeura, ușor zdrobită, și apoi lasă să se răcească.

4 Redu temperatura cuptorului la semnul 6/180 °C. Presară zmeura răcită, piersicile, biscuiții și fulgii de migdale și dă din nou la cuptor pentru 8-10 min. Lasă să se răcească în formă 10 min înainte de a transfera pe grătar metalic.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din prajituri