Prăjitură de griș, însiropată

Prăjitura de griș se face destul de simplu și cu siguranță este pe placul copiilor. Un desert simplu, menit să satisfacă pofta de dulce.

prajitura-gris

* 6-8 porții * timp de preparare 35 de minute + timp de așteptare

INGREDIENTE

4 ouă

50 g zahăr pudră

80 ml suc de portocale

80 g griş fin

40 g migdale întregi

40 g făină migdale

sare

un praf scorţişoară

Pentru sirop:

100 g zahăr pudră

200 ml apă

50 g miere

esenţe, după gust

MOD DE PREPARARE

  1. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi scorţişoara, se adaugă sucul strecurat de portocală, grişul şi cele două tipuri de migdale. Se amestecă şi se lasă să se odihnească 15 minute.
  1. Se bat albuşurile cu un praf de sare şi se pun în două reprize în aluatul odihnit. Se toarnă apoi, după amestecare, într-o tavă unsă cu unt. Se coace 20 de minute.
  1. Între timp, se pregăteşte siropul, pentru care ingredientele se fierb 5 minute.
  1. Se scoate prăjitura, se lasă 15 minute să se răcorească şi apoi se toarnă siropul puţin câte puţin. Se lasă până a doua zi, când se taie şi se aduce la masă.

 

O rețetă Libertatea pentru Femei.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar