Prăjitură de ciocolată cu căpșune, fără zahăr sau gluten

Poți face prăjituri sănătoase și când ești la dietă sau când vrei să renunți la obiceiurile culinare nu tocmai bune. De aceea prăjitura aceasta de ciocolată este chiar bună, inspirată din nutriția de tip paleo.

 prajitura-ciocolata-capsune

foto prăjitură cu ciocolată și căpșune via Shutterstock

* 8 porții * timp de preparare 1 oră și 30 de minute

INGREDIENTE

10 curmale mari, fără sâmburi

1 ceașcă suc de mere (natural, neîndulcit)

1 lingură ulei de palmier (sau de cocos)

4 ouă

1 linguriță esență de vanilie

70 g făină de cocos

50 g cacao neîndulcită

1 linguriță bicarbonat de sodiu

50 ml cafea proaspătă

Căpșune

MOD DE PREPARARE

Cu o oră înainte să începi să prepari prăjitura, pune curmalele într-un castron, cu cafeaua peste ele. Lasă-le să se hidrateze timp de o oră, apoi mixează-le până le faci un piure fin.

Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Adaugă peste piureul de curmale sucul de mere, ouăle, esența de vanilie și uleiul, apoi mixează până ce se combină bine toate ingredientele.

Într-un castron separat amestecă ingredientele uscate, apoi adaugă-le peste cele umede și incorporează-le cu o lingură mare, plată.

Taie căpșunele pe jumătate și apasă-le peste compoziție, după ce ai turnat-o pe aceasta în tava de prăjitură (medie), tapetată cu hârtie de copt. Dă tava la cuptor pentru 50-60 de minute. Când e gata, scoate prăjitura și las-o să se răcească.

Opțional poți face și un sos pentru prăjitură:

30 ml lapte de cocos

2 linguri făină de cocos

2 lingurițe miere

Amestecă cele 3 ingrediente până ce iese o compoziție omogenă, împrăștie peste prăjitură odată ce aceasta s-a răcit.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar