Prajitura de ciocolata cu alune

Aceasta prajitura este deosebit de consistenta (nu contine gluten) si o singura bucatica iti este de ajuns ca sa te saturi. Serveste cu frisca batuta, pentru un rasfat complet.

Ingrediente:

  • 300 g ciocolata amaruie, rupta bucati mici
  • 200 g alune, curatate de coaja
  • 150 g unt, inmuiat la temperatura camerei
  • 150 g zahar tos
  • 4 oua, de marime potrivita, separate
  • 3 linguri frisca
  • cacao, pentru presarat
  • spirale de ciocolata, pentru ornat

Mod de preparare:

1. Topeste ciocolata intr-un bol asezat deasupra unui vas cu apa fierbinte. Lasa deoparte, sa se raceasca. Marunteste alunele in tocatorul electric pana cand ajung de marimea granulelor de pesmet sau da-le prin masina de tocat nuci. Lasa vasul deoparte.

2. Intr-un alt bol, freaca untul cu zaharul pana cand amestecul devine cremos si se deschide la culoare. Adauga, pe rand, galbenusurile. Adauga dupa aceea si ciocolata topita, frisca si alunele. Bate albusurile spuma si incor-poreaza amestecul de unt. Toarna compozitia intr-o forma rotunda, de blat, unsa si tapetata cu hartie de copt. Da la cuptor timp de 40 de minute.

3. Lasa prajitura sa se raceasca in forma, asezata pe un gratar metalic. Scoate din forma, presara pudra de cacao si orneaza cu spirale de ciocolata.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din prajituri