Prajitura de ciocolata

Un blat pufos, cu migdale crocante si cacao, iar inauntru se afla ciocolata lichida, consistenta, delicioasa…

Timp de preparare: 35 min.
747 calorii per portie
52 g grasimi, 30 g grasimi saturate

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 150 g ciocolata amaruie de buna calitate
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g unt nesarat, plus 1 lingurita pentru uns
  • 100 g zahar brun
  • 2 oua, batute
  • 50 g faina
  • 40 g cacao
  • 25 g migdale, date prin masina de tocat nuci

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200oC. Intr-un vas mic, asezat pe foc, deasupra altuia cu apa clocotinda, topeste ciocolata; adauga frisca, amesteca si lasa sa stea deoparte timp de 15 minute. Unge 4 boluri de pudding cu unt inmuiat la temperatura camerei. Freaca untul cu mixerul si adauga zaharul. Amesteca bine si adauga treptat ouale. Incorporeaza faina cernuta, cacaoa si pudra de migdale. Toarna compozitia obtinuta in boluri si umple doar pana la jumatate; adauga 1 lingurita din amestecul de ciocolata si frisca si completeaza cu compozitia ramasa.

Da bolurile la cuptor timp de 10 minute, pana cand puddingul se coace.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din prajituri