Prajitura cu martipan

Timp de preparare: 50 minute

Ingrediente pentru 12 bucati:

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g migdale macinate
  • 400 g frisca
  • 100 g martipan
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 50 g zahar pudra
  • 300 g capsuni
  • 1 pachetel gelatina rosie
  • 40 g migdale tocate

Mod de preparare:

Se freaca ouale cu zaharul si se amesteca cu migdalele. Se pune blatul intr-o forma cu margine detasabila si tapetata cu pergament. Se coace la 180o, cca 25 minute. Se lasa sa se raceasca in forma.

Se amesteca bine 200 ml frisca cu martipanul. Restul de frisca se bate cu zaharul vanilat. Se amesteca zaharul pudra cu crema de martipan. Se intinde pe blat si se pune la rece. Capsunile se spala, se curata, se taie in doua si se pun pe tort.

Se prepara gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj si se toarna peste capsuni. Se pune la rece.

Migdalele se rumenesc intr-o tigaie de teflon, se racesc. Se scoate marginea detasabila a formei si se lipesc foitele de migdale pe marginea prajiturii.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din prajituri